Detail

Väderö 2014. Gården ligger mitt i det klassiska jordbrukslandskapet mellan Båstad och Torekov, med varma jordar för grönsaker, bär och frukt. Samma år planerades de första 300 Pinot Noir stockarna som handplanterades våren 2015.

Thora Vingård arbetar så biodynamiskt som möjligt, och låter vår vingård och den unika terroiren på Bjäre arbeta tillsammans för att skapa den höga kvalitet på druvorna med minimal negativ påverkan. I denna miljö växer Thora Vingård våra stockar och druvor, handskördar dem, pressar och vinifierar dem på svenska och franska ekfat samt ståltankar.

Vingården har idag expanderat till att innehålla Solaris, Chardonnay, Pinot Meunier, och dessutom har flera Pinot Noir sorter planterats, med visionen att skapa viner såväl som mousserande viner av allra högsta kvalitet.

Ägarna, Heather och Johan tillsammans med de franska vinmakare Emma Berto och Romain Chichery ser fram emot att fortsätta denna resa och utveckla gården ytterligare, härnäst med ytterligare planteringar under 2022 samt färdigställandet av ett modernt vineri.

VISIT WEBSITE