Detail

Snårestad Vingård är belägen 12 km väster om Ystad i det böljande landskapet mellan Österlen och Söderslätt. Vi ligger i sluttningarna ner mot havet längs grusvägen mellan Snårestad by och stranden, en sträcka som både Linné och författaren Slas, Stig Claesson har vandrat med några hundra års mellanrum. Närheten till havet, runt en kilometer, ger ett jämt klimat över året och sydsluttningen mot havet ger en optimal solexponering för vinstockarna. Jordmånen är tung lera med inslag av kalksten. Vi planterade våra första druvor 2010 och har utökat antalet till cirka 1000 stycken uppdelade på tre olika sorter, Solaris, Cabernet cortis och Siramé.

Gården är ett lantbruk med anor från mitten av 1800-talet och nu i början av 2000-talet är det en vingård. I det gamla kostallet byggde vi ett vineri som blev helt färdigt 2016. Samma år sålde vi våra första viner. Idag finns ett urval av våra viner på olika lokala restauranger i Skåne. Vi som är lyckliga ägare av denna vingård är Marguerite och Staffan.

Vår ambition är att göra hantverksmässiga kvalitetsviner varje år där årgången reflekterar
växtsäsongen. Vårt nordliga klimat och de druvor vi har ger oss möjligheter till fruktiga viner med balanserade syror.

Vi har valt att fermentera och lagra vinerna i rostfria tankar. En mer avrundad vinstil får vinerna av att lagras minst ett år på finjästen i tankarna, ”sur lie”, innan vinerna buteljeras. Vi producerar vita, orangea och röda viner. Vi ”klarar” inte musten till våra vita viner och inte heller filtrerar vi några av våra viner före buteljering.

För information om tillgängliga viner, försäljning och besök vänligen kontakta Snårestad
Vingård.

VISIT WEBSITE